“İşte Bizim Hikayemiz”

Bugün internet çağı diye adlandırılan devrim, dünyaya 90’lı yıllarda yayılmaya başladı. İntel’in ilk Pentium mikro işlemcisi 1995’te sahne almış ve büyük sükse yapmıştı.

Bugün terabayt büyüklüğüyle çalışan bilgisayarlarımız, o yıllarda kilobaytları yeni geçmiş, iki haneli megabaytlarla çalışıyordu.

Bugün hızı saniyede 100 megabaytlara ulaşan internete, o yıllarda telefon hatlarını meşgul etmek pahasına 56k modemlerle giriyor, bir oyun indirmek için bile bir hafta uğraşabiliyorduk.

Yine de, bilişim devriminin ayak seslerini duymamak imkânsızdı. İşte NASA Bilgi İşlem, bilgisayarların dünyada ve Türkiye’de iş yapma biçimlerini temelden değiştirmeye başladığı bu yıllarda doğdu.

1997’de kurulan şirketin başlangıçtaki en büyük geliri sarf malzemeleri satışından geliyordu. Ancak bilişim devrimi hız kazandıkça, NASA Bilgi İşlem de büyüyor, 2000’de ilk büyük sözleşmesine imza atıyordu. HP Türkiye, baskı ve görüntüleme grubunun ilk kontratını NASA Bilgi İşlem’le yapıyordu.

2000’li yıllar, Türkiye ekonomisinin kırılgan yapısının getirdiği krizlerle geçiyordu. Ancak NASA Bilgi İşlem, büyük kur faiz değişkenlerine rağmen, çalıştığı alanda en iyi satıcı ödülleri alıyor, kendisine duyulan güveni pekiştiriyor ve büyümesini sürdürüyordu.

2010 yılına gelindiğinde, NASA Bilgi İşlem, pazarda edindiği müşteri güveni, ticari saygınlık ve uzman kadrosuyla, distribütörlük alanına adım atıyor, TAIWAN’nın büyük teknoloji şirketlerinden D-Link’in ticari ve son kullanıcı ürünlerinin Türkiye distribütörü oluyordu.

Sahada edinilen iş deneyimi, NASA Bilgi İşlem’in ilk yatırımının, yani Exagate markasının 2011’de doğmasını da sağlıyordu. Ortam izleme ve güç yönetimi sistemleri tasarlayıp, üreten Exagate, bugün Türkiye ve dünyada satılan yüzde 100 milli bir marka niteliğini taşıyor.

NASA Bilgi İşlem, 2012’de, iki büyük marka ile Türkiye tek satıcılık kontratı imzaladı. Fujifilm ile veri saklama medya ürünlerini, Iosafe firması ile de afet korumalı hard diskleri Türkiye genelinde dağıtmak ve satmak üzere sözleşme imzaladı.

NASA Bilgi İşlem için 2014 üç büyük teknoloji üreticisi firma ile işbirliği yılı oldu. Önce Çin’in dünya devi Huawei firmasıyla IT ve IP ürünleri distribütörlüğü sözleşmesi imzalandı. Onun ardından Canon ile büyük yazıcı (DIMS) ürünleri satış sözleşmesi yapıldı.

Ve 2015’e gelindiğinde NASA Bilgi İşlem, Huawei ile işbirliğinin birinci yılının sonunda, ‘2014’ün En Başarılı Distribütörü’ ödülünü aldı. Huawei ile süregelen işbirliklerinin ardından depolama ve sunucu çözümlerini 2019 yılında Çin’in ilk IT şirketlerinden biri olan Inspur ile birlikte devam ettirdi.

İlerleyen senelerde markaları arasına Reichle & De-Massari (R&M) ekleyerek kablolama projelerindeki çalışmalarına hız kazandırdı.

Bugün NASA Bilgi İşlem, 23’nci kuruluş yıldönümünün arefesinde iş ortaklarıyla birlikte, kamuda ve özel sektörde yüzlerce proje gerçekleştiriyor, dünyanın saygın markalarını, Türkiye’de başarıyla temsil ediyor ve paydaşlarıyla güvene, karşılıklı işbirliğine ve sürekli desteğe dayalı bir iş anlayışını hayata geçirmeyi sürdürüyor.

Bu bağlamda, çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

YUKARI
tr_TR